Започна голямото пролетно чистене в Шумен

15:00, 12 апр 16 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С хигиенизиране на зоната около стъпалата за Паметника в Шумен започна голямото пролетно чистене. Това обяви днес на брифинг зам.-кметът Боян Тодоров.

В момента се премахват и нерегламентирани сметища за строителни отпадъци.

В района на Шуменското плато чисти Общинско предприятие “Паркинги, гаражи и благоустройство”. Те ще разчистят района и около улиците “Лозевско шосе”, “Стара планина”, “Средна гора” и около Старческия дом в квартал “Боян Българанов”.

Източната част на Шумен до района на шуменското езеро ще чисти Общинско предприятие “Обреден дом”.

Пет силно замърсени места в квартал “Еверест” ще бъдат разчистени от фирма “Титана-БКС”.

Официалният ден на голямото чистене в Шумен е 16 април. В него могат да се включат всички граждани. За желаещите Общината е осигурила безплатни чували и ръкавици. Тази година за първи път в деня на голямото чистене гражданите могат да се обаждат на телефонен номер 054 857 746, за доставка на безплатни ръкавици и торби за отпадъци. Такива се раздават до 15 април в стая 348 в Община Шумен от 8.30 до 17.30 часа и пред входа на Градската градина от 8 до 12 часа.

В деня на почистването работни материали ще се раздават пред сградата на Общината, паркинга до магазин “БулМаг” в кв. “Тракия” и на обръщача в кв. “Боян Българанов” до ОДЗ “Светулка”.

На 16 април шуменци могат да се възползват от възможността да се освободят от стари и неработещи електрически уреди. От 9 до 15 часа те ще се събират в специален контейнер в двора на бившето V Основно училище. Пунктът за стари автомобилни гуми в събота ще бъде на площадката на бившия битак в Шумен.

На 16 април е организирано и почистване в селата на общината.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама