КОЦ - Русе иска да закупи нов компютърен томограф

15:13, 12 апр 16 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Общински съвет – Русе е постъпило предложение от д-р Камен Кожухаров – управител на  „Комплексен онкологичен център - Русе” ЕООД, става ясно от докладна записка, внесена в местния парламент от името на неговия председател чл.-кор. проф. Христо Белоев. С предложението се иска Общински съвет – Русе да даде съгласие „Комплексен онкологичен център - Русе” ЕООД да бракува Компютърен томограф Somatom Emotion Duo с Virtual Duo  и да закупи нов Компютърен томограф като проведе процедура за възлагане на обществена поръчка по ЗОП с предмет „Доставка на 1 бр. фабрично реновинар 16-срезов Компютърен томограф за нуждите на „Комплексен онкологичен център - Русе” ЕООД“. 

Томографът е 2-срезов, фабрично рециклиран и инсталиран в „КОЦ-Русе“ЕООД през 2004г. Поради дефектирала ренгенова тръба томографът е спрл да работи. От сервиза на Сименс са констатирали, че същата не може да се ремонтира, а трябва да бъде заменена с нова. Цената на нова ренгенова тръба е около 100 000 лева., а абонаментната сервизна поддръжка на томографа е около 72 000 лева на година. Освен това томографът е морално остарял. От друга страна нов 16-срезов Компютърен томограф струва около 400 000 лева, като в цената се включва и 12 месечно гаранционно обслужване. Поради това специалистите от дружеството считат, че е най-целесъобразно „КОЦ-Русе“ ЕООД да бракува повредения компютърен томограф и да закупи нов 16-срезов. Доставката на новия томограф ще се реализира със собствени средства на дружеството. 

Съгласно чл. 15 от Наредба № 9 на ОбС-Русе за реда и условията за упражняване правата на Община Русе върху общинската част от капитала на търговските дружества решенията за придобиване, управление и разпореждане с дълготрайни материални активи на общинските еднолични търговски дружества се вземат от Общински съвет Русе, когато балансовата им стойност надхвърля 5 на сто от общата балансова стойност на дълготрайните активи към 31 декември на предходната година. Бракуването повредения томограф и закупуването на нов  16-срезов Компютърен томограф е действие на разпореждане спрямо този дълготраен материален актив на дружеството.

На днешното си заседание Постоянната общинска комисия по здравеопазване даде единодушно съгласие за предложението, предстои то да бъде разгледано и гласувано по време на редовното заседание на местния парламент на 21 април.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама