Задържаха мъж с дрога от Разград, обвиняват го за 5 престъпления

15:18, 12 апр 16 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По искане на Районната прокуратура в Разград, Районният съд в града задържа под стража 22-годишния Румен Д., който беше привлечен като обвиняем за пет престъпления, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Оттам припомнят хронологията на извършените от младежа престъпления. На 9 април след полунощ, обвиняемият управлявал автомобил „БМВ“ с концентрация на алкохол в кръвта 1.48 промила и без да притежава свидетелство за управление на МПС. Книжката му е отнета  за една година.

При опит да бъде проверен от екип на сектор „Пътна полиция“ в Разград,  22-годишният мъж попречил на автоконтрольорите да изпълнят задълженията си, с което пак нарушил закона и извършил престъпление.

Започнало издирване от страна на полицейските служители, но Румен Д. успял да избяга и за малко не блъснал един от униформените. Преди това полицаят  го предупредил да спре, а когато обвиняемият тръгнал директно с колата си срещу полицейския служител, той произвел два изстрела. 

С форсиране на колата си, Румен блъснал автопатрулната кола, като й причинил щети, след което отново напуснал  местопроизшествието. Повдигнато му е обвинение за това, че е попречил на орган на властта да изпълни задълженията си.

Между 3 и 4 часа сутринта полицейските служители отново засекли нарушителя, който не се подчинил  на стоппалката, като деянието му се отличава с изключителна дързост, уточняват от Апелативната прокуратура.

След като служителите на реда най-после успели да го спрат,  в управляваното от Румен Д. „БМФ“ са открити 0.6 грама метаамфетамини.

Срещу 22-годишния мъж  се води производство от февруари тази година, когато с колата си се блъснал  във витринно стъкло на бензиностанция в Разград и причинил материални щети.

Взетата от Районния съд в Разград мярка за неотклонение „Задържане под стража“ подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама