500 рокери от Бургас тръгват на протест пред Народното събрание

16:05, 12 апр 16 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 500 мотористи, членуващи официално в клубовете в Бургаска област, ще се включат в Националния протест пред Народното събрание на 13 април, съобщиха от местен мотоклуб. Според предварителната подготовка - точно в 12.00 часа рев на близо 7000 мотора ще озвучи недоволството на собствениците им на „жълтите павета“.

Протестът на българската мотообщественост е насочен срещу тромавата подготовка на системата за автоматична дерегистрация на МПС, към поправките в Застрахователния кодекс и въвеждането на целогодишна „Гражданска отговорност“ за водачите на мотори, посочват от клуб BLACK SEA Hooligans MC.

„Като представители на едно цивилизовано гражданско общество ние се обявяваме против спекулативното покачване на данъците за мотори, които са в пъти по-високи от тези на автомобилите“, каза президентът на мотоклуба Таньо Танев. По думите му, мотообщността настоява да се въведат срочни застраховки само за сезона, в който се кара активно.

Мотоклубовете в страната връчиха още през март официална позиция на председателя на парламента Цецка Цачева. В нея те настояват новият закон да бъде променен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама