Георги Кадиев: 25 000 лв. такса за назначение в ДАИ

16:15, 12 апр 16 / Политика 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За назначение в Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация” (бивша ДАИ) се плащат по 25 000 лева. Това разкри независимият депутат Георги Кадиев в профила си в социалната мрежа Facebook.

Сега ще уволнят 20-ина души и новите и те ще броят. След една година пак ще има такава акция, пак арестувани и пак изгонени. Този път няма да е Цецка Цачева "номиниращият орган", а примерно ГЕРБ-Луковит. И пак някой ще дава 25 000 лева”, пише той.

По думите му, служителите никога не проверяват български камиони. “Докато проверя един, край мен минават 5 турски тира по 20 евро", му казал негов познат, работещ там.

“И те пари имат да избиват. Държат ги на ниски заплати, за да ги вкарат в схемата от първия ден. Като си дал 25 000 лева на старта, ти вече си се корумпирал”, пише още.

Според Кадиев това може да се промени, ако правомощията им се свият или персоналът бъде увеличен, или ако се вдигнат заплатите. Той предлага още правомощията на регионалните ръководства да се увеличат, за да се прекъсне централизираната корупция.

Депутатът настоява още да се прави пряка връзка между работата на агенцията и премиера - “проваля се агенцията, отива си премиерът”. “Това е сериозна реформа. В това правителство няма кой да я направи. Трябва ново правителство. Просто и ясно”, заключва Кадиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама