Зелена светлина за ремонта на "Коматевско шосе" в Пловдив

16:41, 12 апр 16 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фирма IRD Engineering s.r.l. (Italy) & Patconsult 2000 EOOD (Bulgaria) е подала офертата с най-ниска цена за надзор по съвместния проект с Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), съобщиха от Община Пловдив.

Припомняме, че с 30-милионния заем (14.2 млн. евро) от ЕБВР в Пловдив ще бъдат направени основни ремонти на "Коматевско шосе", бул. "Руски", бул. "Шести септември" и ще бъде изграден новият булевард "Северен" между моста на Адата и "Брезовско шосе".

Ценовите предложения на четирите фирми, които участваха в процедурата за надзор на дейностите, бяха отворени днес в ранния следобед от комисия на Община Пловдив. Това стана възможно, след като на 1 април от финансовата институция пристигна потвърждение (т. нар. No objection) за избор на строителен надзор.

"Предстои да бъдат оформени документите и да получим последващ отговор от ЕБВР, тъй като банката трябва да съгласува и класирането на фирмите", заяви кметът Иван Тотев. "Надявам се да няма повече обструкции", допълни той.

Дългоочакваният ремонт на "Коматевско шоес" ще може да започне след уточняване на временната организация на движение и промяната в маршрутите на автобусните линии от вътрешноградския транспорт и затваряне на пътната артерия. Предвиденият за реконструкция участък е от входа на квартал "Коматево" до бул. "Александър Стамболийски".

Компрометираната паважна настилка ще бъде заменена с асфалт, като преди това ще се подмени водопроводът, канализацията и подземната инфраструктура. Ще бъдат изградени джобове на автобусните спирки, ново осветление, тротоари и велоалея.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама