Общината пак спря поръчката за ремонта пред НДК, оправда се с КЗК

16:45, 12 апр 16 25 209 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичната община за втори път спря обществената поръчка за ремонта на площад „България“ пред Националния дворец на културата. Причината е жалба подадена в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) от фирма, която не е сред кандидатите, обясниха от Столична община за София Topnovini.bg. 

От "Московска" 33 оправдаха спирането на търга с това, че ще изчакат становището на КЗК, макар да няма такова законово изискване. 

Строителната фирма „Солид Груп„ ООД оспорва процедурата в КЗК. Жалбата обаче не е разгледана от регулаторния орган и няма становище по нея, тъй като през януари Народното събрание прие нов Закон за обществените поръчки, който ще влезе в сила в края на тази седмица. Затова през последните 30 дни КЗК не е разглеждала жалби подадени по ЗОП. София Topnovini.bg се свърза със собствениците на фирмата, чието седалище е в Несебър, но те отказаха да коментират.

Преди месец поръчката беше прекратена тъй като имаше само един кандидат за изпълнението ѝ. За разлика от първото ѝ обявяване, този път за ремонта около НДК се борят осем фирми.  

Първоначално поръчката беше обявена с прогнозна стойност от 2 млн.лв. След като за нея интерес изрази само една фирма, тя беше спряна. При повторното ѝ публикуване в сайта на Агенцията по обществените поръчки на 18 март, прогнозната стойност беше увеличена на 2,5 млн.лв.с опция за допълнителни 2,5 млн.лв. за следващите три години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама