Бургаски спринтьори се окичиха с три медала във Варна

17:20, 12 апр 16 / Спорт 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лекоатлетите на „Вая 94”- Бургас защитиха традицията да заемат челни места на състезания у нас и в чужбина. Дни след като взеха 12 медала на международния турнир в Александруполис, те се завърнаха с нови отличия  от  лекоатлетическия турнир „Ден на спринта” във Варна, съобщиха от пресцентъра на клуба.

При силна конкуренция на утвърдени състезатели – юноши и девойки младша и старша възраст, мъже, жени и деца, атлетите на „Вая 94” се окичиха с три медала, спечелени от тримата участвали спринтьори.

Божидар Вангелов грабна златния медал на 100 метра гладко бягане с 10,80 сек. при момчетата до 16 г. Възпитаникът на бургаската Природоматематическа гимназия постави рекорд на турнира с по-добро време от участниците в по-високата възрастова група. Втори, със сребърен медал, се класира 15-годишният ученик от Руската гимназия Виктор Апостолов с 10,90 сек.

При девойките младша възраст, родопчанката Нелина Стоева, която живее в Бургас и защитава цветовете на „Вая 94”, спечели бронзовия медал на 100 м. гладко бягане с 12,26 сек. Нелина е на 17 години и съчетава спорта с химичните технологии, които изучава в гимназия „Академик Николай Зелински“.

Състезателите се намират в период на подготовка, акцент на която са националните шампионати през месец юни на стадион „Васил Левски” в София. Поканата за участие във Варна пристигна в офиса на клуба един ден преди провеждането му и спринтьорите участваха уморени от ежедневните тежки тренировки. Въпреки това, показаха силна мотивация и високи резултати.

Момчетата и момичетата отдават постигнатото на отличната организация на президента на клуба Пенчо Желязков, труда на треньорите Галя Бахчеванова и Светлана Славова, помощник треньора Валентин Вангелов и изключителните заслуги на главния треньор Георги Бахчеванов.

Всички те посвещават силното представяне във Варна на своя президент – Пенчо Желязков по повод рождения му ден на 11 април.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама