Над 2.5 кила хероин откриха при спецакция в Пловдивско, трима са задържани

17:20, 12 апр 16 25 246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
33-годишен мъж от Куклен и 39-годишен турски гражданин са задържани при полицейска операция срещу наркоразпространението на територията на Пловдив, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Акцията е реализирана на 10 април от служители на отдел "Криминална полиция" под ръководството на Окръжната прокуратура.

При процесуално-следствени действия в лек автомобил "Опел" и на два адреса разследващите открили и иззели общо 1649.21 грама хероин и електронна везна със следи от дрогата.

По случая е образувано бързо производство, с прокурорско постановление мярката за задържане на двамата мъже е удължена до 72 часа. Те са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 354а, ал.1 във вр. с чл. 20, ал.2, във вр. с ал. 1 от НК. Предстои да бъде внесено искане в Окръжен съд - Пловдив за постоянното им задържане.

Обвинение по чл. 354а, ал. 2 от НК е повдигнато и срещу 32-годишен пловдичанин, който на 4 април бил задържан в Асеновград. В хода на проверката криминалистите открили около килограм хероин в ползван от него "Опел Астра". Мъжът е известен на служителите на реда и осъждан за наркотици.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Пловдив, продължават активните процесуално-следствени действия по случаите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама