Варненският апелативен съд остави наркодилър в ареста

17:58, 12 апр 16 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ферди Али, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за притежание и интензивно разпространение на различни по вид наркотични вещества и на амфетамини, ще продължи да пребивава в ареста. Днес състав на Варненския апелативен съд потвърди определение на Окръжния съд във Варна от миналата седмица, с което е била оставена без уважение молбата за изменение на мярката му за неотклонение. 

36-годишният Али е в ареста от 22 януари тази година, след като при полицейска акция от дома му са били иззети значително количество наркотици, както и амфетамини, предназначени за разпространение. Още при първоначалното задържане под стража стана известно, че в продължение на година той е продавал интензивно хероин и марихуана от дома си. Множество други показания свидетелстват за това, че домът му се е превърнал в депо за разпространение на различна дрога.

Днес в съдебно заседание представителят на прокуратурата изтъкна, че в резултат на експлоатираните в хода на разследването СРС вече са изготвени веществените доказателствени средства, които допълнително затвърждават обоснования извод, че обвиняемият е автор на престъплението.

Варненският апелативен съд споделя за втори път основанията на първата съдебна инстанция както за  авторството на престъпното деяние, така и за опасността той да извърши ново престъпление. И към настоящия момент не може да бъде разколебан изводът, че Али в продължителен период от време в дома, където живеят децата и голямото му семейство, системно е държал различни наркотични вещества и интензивно ги разпространявал.

Втората съдебна инстанция не споделя изводите на защитата, че два месеца и половина в ареста са достатъчни, за да изиграят превантивната си роля спрямо обвиняемия, а и разследването било към края си. С оглед на обстоятелството, че по това досъдебно производство има многопластова престъпна дейност, заради която освен Ферди Али има привлечени и други обвиняеми, съдът намира, че единствената законосъобразна мярка за процесуална принуда спрямо Али и в настоящия момент е „задържане под стража”

Определението на Варненския апелативен съд е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама