Обявиха свободните места за ЦДГ „Чайка“ в Пловдив

18:08, 12 апр 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Допълнително извън графика на дейностите за 2016 година са обявени по-голямата част от свободните места още за класирането на 27 май 2016 година. Причината е, че строителството на новата сграда на ЦДГ „Чайка“ напредва с бързи темпове.

Очаква се откриването на сградата да бъде през есента – в началото на учебната 2016/2017 година. Родителите на класираните деца следва да знаят, че функционирането на сградата може да не е от 15.09.2016 г., а на по-късен етап.

За класирането на 27 май 2016 г. са обявени свободните места за новите три първи възрастови групи и една подготвителна група за 6-годишни деца. За класирането на 8 юли  ще бъдат обявени и местата за новата втора възрастова група (за родените през 2012 година деца). Технологично на първите две основни класирания за първа възрастова група (на 27 май и 22 юни) няма да има класиране за втора възрастова група – целта е оформянето на групи от деца с една съща възраст.

Ще бъдат обявени свободни места общо за 5 нови групи, тъй като в момента във филиалите на ЦДГ „Чайка“ работят три групи, които ще бъдат преместени в новата сграда.

Новата сграда ще е достъпна за всички желаещи. Намаленият брой точки, съгласно административния район по настоящ адрес на децата, не трябва да притеснява родителите, защото големият брой свободни места предполага прием на повече деца, независимо от по-малкия брой точки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама