Испанската поп изпълнителка Bebe ще има концерт в Пловдив

19:28, 12 апр 16 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Испанската поп изпълнителка Bebe пристига в Пловдив на 12 юни, за да представи новия си четвърти студиен албум Cambio de piel. Тя ще излезе на сцената на лятно кино "Орфей". Дългоочакваният Cambio de piel се появи на 9 октомври 2015 г. и веднага стана номер едно в Испания, а скоро след това започна да завладява и целия свят.

Bebe е родена във Валенсия, но израства в Естремадура. Прочува се с хита "Malo" от дебютния ѝ албум Pafuera telarañas, с който цяла Испания беше облъчвана отвсякъде в продължение на няколко месеца и въобще не се оплакваше от този факт. Музикалната бунтарка е композитор и текстописец на повечето от парчетата си, което обяснява нестандартния й характерен музикален почерк, разпознаваем за хиляди меломани по целия свят.

През 2004 година Bebe печели първата си награда Ondas за дебют, следват 5 номинации за Латиноамериканските "Грами" награди през 2005, 4 отличия на церемонията Premios de la Música - "Най-добър поп албум", "Нов автор", "Нов изпълнител", "Най-добър видео клип" - "Malo". Стилът ѝ не се вписва в никакви рамки и категории, което прави наградата й "Грами" още по-изненадваща и ценна.

Албумът, с който Bebe се завръща на музикалната сцена,Y., също се изкачва на върха на класациите, става платинен, номиниран е за латиноамериканските "Грами" награди и за най-добър световен албум на 2009 г. И последвалият Un pokito de rocanrol е номиниран за най-добър албум на 2012 на Латиноамериканските "Грами" награди, а сингълът "Mi Guapo"- е номинирана в категорията "Best Alternative Song".

Bebe се завръща в България, за да отнесе отново българската публика в нейната паралелна реалност на музика и любов. Билетите са вече в продажба на цена от 30-50 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама