Рок, джаз и класическа музика на концерта „Балканска треска“

21:25, 12 апр 16 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Точно месец ни разделя от грандиозния концерт „Балканска треска“ на световноизвестния с нестандартните си музикални предпочитания диригент Кристиян Ярви, съобщава БНР. 

Световнопризнат като един от най-иновативните диригенти на ХХI век, с над 60 издадени албума, Ярви непрекъснато обогатява своята програма, изпълнявайки често в един концерт, както класическа музика, така и рок и джаз парчета.

Той ще събере на сцената в Зала 1 в НДК на 11 май виртуозния кавалджия Теодосий Спасов, китаристите Влатко Стефановски, Мирослав Тадич и музиканти от Симфоничния оркестър и от Смесения хор на БНР. Музикалният проект на Ярви ще открие тазгодишното издание на “Салон на изкуствата”.

За първи път у нас публиката ще чуе на живо съчетание от различни стилове музика, изпълнена под негово диригентството. 

След концерт с Горан Брегович, Кристиян Ярви открива колко емоционална е балканската музика. С помощта на майсторите Теодосий Спасов, Влатко Стефановски и Мирослав Тадич създават този музикален проект. Той съчетава в себе си духа на балканските ритми, влиянието на циганската музика и клезмер, на джаза и хип-хопа в съпровод на симфоничен оркестър. Събитието е с особена стойност и заради това, че иноваторът-диригент, покорил най-големите световни сцени, за първи път се изправя пред българска публика.

Билети на цени от 15 лв., 20, 25, 30, 35 и 40 лв. и вече са в продажба на касите на Билетен център - НДК. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама