Пропадна паркинг на ул. "Студентска", откриха крава в Русенски Лом

10:46, 14 апр 16 25 234 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вчера за времето от 18:55 до 19:22 часа служители от Втора РСПБЗН- Русе са били изпратени по сигнал за техническа помощ при обезопасяване на отвор от пропадане на земна маса и асфалтово покритие в района на паркинг между блоковете „Приста” и „Плевен” по улица „Студентска” в Русе, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Екип на сектор СОД- Русе и служители от Първа и Втора РСПБЗН в Русе, за времето от 18:25 до 20:40 часа, са оказали съдействие за изваждането на удавено животно от река Русенки Лом. Действията са се развили в Русе, на улица „Рожденственски”, под „Оргахим”.

На посоченото място спасители и пожарникари са установили във водите на реката труп на крава. По данни на на хората в района нивото на реката било над 3 метра и със силно течение. Животното е открито изплувало на повърхността на водата, задържало се на паднало дърво, с по- голяма близост до източния бряг.

Служителите на РДПБЗН са предприели действия по захващане с въже, издърпване на западен бряг, допълнително захващане с кука на лебедка, осигуряване на втори крайник с колан, а след това и окончателно изтегляне с лебедката на пожарния автомобил.

Служител на община Русе е организирал натоварването и транспортирането на трупа на животното. При тези действия са присъствали и служители от ветеринарната служба в Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама