Поставиха Великденската украса пред Сливенска община, тържествата започват

07:44, 18 апр 16 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На площада пред Сливенска община е поставена Великденската украса за повече празнично настроение на жителите и гостите на града.Честването на Възкресение Христово в Сливен започва от днес,18 април, с празничен концерт на Ансамбъла за народни песни и танци в Дома за стари хора.

В зала „Май” ще бъде открита Великденска изложба на сливенски художници,  организирана от Дружеството на художниците и представителството на СБХ. Предвидена е и изложба на Румен Скорчев в зала „Сирак Скитник”, организирана от Художествената галерия „Димитър Добрович”.

Във Великденския концерт на АНПТ „Сливен” на 19 април в голямата зала на Драматичния театър „Стефан Киров” ще се включи и  Професионалният фолклорен ансамбъл „Странджа” от Бургас. Сливенският Ансамбъл ще изнесе още 5 концерта в Защитени жилища и Центрове за настаняване от семеен тип. Предвиден е и концерт с участието на състави при пенсионерските клубове в Сливен, както и  ученическо състезание – „За Великден преди Великден”.

Общественият дарителски фонд организира изложба-живопис с участието на сливенски художници,  изложба на Фото Арт Клуб при Военен клуб – Сливен,  творчески арт работилници, на които ще се изработват поставки за яйца и великденска украса от рециклирани материали.

В Сливен ще се състои ХІІІ Национален фестивал за млади изпълнители на популярна музика „Цветен камертон”.

Великденски концерти ще изнесат Смесеният хор „Добри Чинтулов” при Народно читалище „Зора – 1860” с диригент акад. Методий Григоров, Симфоничният оркестър – Сливен с участието на смесен хор „Петко Стайнов” от Казанлък, самодейни колективи от Сливен. На Средновековната крепост „Туида” ще се проведе „Историческа работилница” за боядисване на яйца, за изработване на великденска украса и други.

На 30 април в 23.30 часа в катедралния храм „Св. Димитър” ще бъде отслужена Великденска света литургия. На 1 май в 12 часа на  пл. „Цар Освободител” ще се състои Великденско веселие с участието на Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама