Сливенските гимназии и училища се представят в Панорама на образованието

08:24, 18 апр 16 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Панорама на образованието – 2016 организират Регионален инспекторат по образованието – Сливен и Център за кариерно ориентиране – Сливен.Панорамата ще бъде открита днес  в 10:00 ч., в зала „Галерия“ на хотелски комплекс „Национал“ и ще продължи два дни – до 19 април.

Панорамата представя сливенските профилирани и професионални гимназии, както и СОУ, които ще извършват прием след 7 и 8 клас през учебната 2016/2017 г. Целта на Панорамата е да подпомогне ориентацията на завършващите 7 клас и основно образование в област Сливен и да ги информира за предлаганите възможности за обучение по профили и специалности от професии.  Във форума ще участват и Инженерно - педагогическият филиал – Сливен на Техническия университет – София и Филиалът на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна в Сливен.

През двата дни, на 18 и 19 април, в Центъра за кариерно ориентиране – Сливен, намиращ се на ул. „Великокняжевска” № 29, ще се осъществяват дейности, свързани с кариерното ориентиране на учениците – он-лайн тестване за кариерно ориентиране, включващо методи за самоанализ и самооценка, методики за самопознание и рефлексия и др. В Центъра ще се представят филми, свързани с кариерното ориентиране, в които участват известни лица и в които се поставя акцент върху ключови проблеми при подготовката и вземането на решение за избор на образование и/или кариера.

Програмите по кариерно ориентиране вече три години помагат на учениците от 1 до 12 клас в област Сливен да намерят отговор на трудните, но изключително важни въпроси, отнасящи се до професионалното ориентиране.

Очакват се официални гости на форума, представители на областна и на общинска администрация, представители на работодателите и други.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама