Чужденец лежал 12 часа безпомощно в центъра на София

09:21, 18 апр 16 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Чужденец лежал безпомощен 12 часа в центъра на София, предаде Нова телевизия. Инцидентът станал на ул. „Ангел Кънчев”. Жена го видяла на улицата и около 19:30 ч. се обадила на телефон 112. Други хората й обяснили, че е чужденецът така от 12:30 ч. на обяд. Когато се обадила на „Спешна помощ” й казали, че линейка няма да отиде на адреса, защото познават добре човека, бил наркоман. Оказало се, че е чужденецът е от Великобритания. Едва в 23:30 ч. го качиха в линейката. 

Началникът отдел „Медицински дейности” в ЦСМП – София Мариана Малинова обясни, че първото повикване било по време на дежурството на 7-и срещу 8-и април около 19:20 ч. като човек неизвестен с травма на ръката. Действието се развило в ж.к. „Лагера” на ул. „Мокренски проход”. Лекарката, която отишла при него го е заварила в съзнание, с травма на ръката, но се касаело за стара травма. После постъпва второ обаждане – в 23:05 ч. същата лекарка д-р Едева попаднала на него заедно с полицаите на шесто районно. Тя отново го връща в „Пирогов”. 

"Ако е пуснат оттам, значи той няма нужда от спешна лекарска помощ. Ако той сам си е тръгнал, огтоворността вече е негова”, обясни случая Малинова. По думите й „Спешна помощ” по никакъв начин не може да нареди на някоя болница да приеме човек.

Същият човек е приет по-късно в Александровска болница. От телефон 112 са разговаряли и с външно министерство, защото се касае за чужд гражданин.

„На 8 април при него отидоха два екипа. Но ако човек не желае да бъде преглеждан, не можем да направим нищо. Един от моите екипи го намери с огромна бутилка бира”, коментира д-р Драгослава Балова от Центъра за спешна медицинска помощ в София.

„Този човек е транспортиран от ВМА, където е прегледан от токсиколог и психиатър и нес е нуждае от спешна медицинска помощ”, добави Мариана Малинова, началник отдел „Медицински дейности” в ЦСМП – София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама