Над 17 тона отпадъци събраха в Шумен при пролетното почистване на града

10:25, 18 апр 16 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
17 тона и 400 кг отпадъци са събрани и извозени при акцията за почистване на Шумен, организирана от общината в края на миналата седмица. В кампанията за пролетно почистване на града са се включили над 4000 граждани, представители на различни институции и фирми, доброволци, работещи в местната администрация и в общинските предприятия.

На площадката за събиране на стари електроуреди и електронно оборудване на паркинга до бившето Пето основно училище бяха събрани и извозени близо 174 килограма излязла от употреба техника.

Дейността по събирането на стари електроуреди и електронно оборудване ще продължи съвместно с Организацията за оползотворяване на излязлото от употреба оборудване GreenTech, с която община Шумен има сключен договор. Заявки от граждани ще се приемат на безплатния телефон 0800 16 556. Старата техника ежемесечно ще се събира и извозва с транспорт по график, организиран отGreenTech.

През изминалите две седмици работниците от общинските предприятия „Паркинги, гаражи и благоустройство“ и „Обреден дом“ са почистили и извозили близо 130 тона строителни, битови и растителни отпадъци. Почистени са нерегламентираните сметища, образувани около районите на Старческия дом, по пътя за село Лозево и в близост до Дома за мъже с умствена изостаналост.

Кампанията за пролетно почистване на града ще продължи и през следващите седмици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама