Искат постоянен арест за мъж, предложил подкуп на полицаи

10:44, 18 апр 16 25 229 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Искане за постоянна мярка „задържане под стража” ще бъде внесено днес в Окръжен съд  Стара Загора спрямо 41-годишния С.В., съобщиха от Окръжна прокуратура.

Срещу него е образувано бързо досъдебно производство за това, че на 14 април 2016 г. на пътя между  Бургас и София, до бензиностанция, намираща се югозападно от Гурково е предложил подкуп – сумата от 400 евро на длъжностни лица – полицейски патрул, престъпление по чл. 304 а, предложение първо от Наказателния кодекс.

По делото е извършен личен обиск, разпитани са свидетели. Иззети са веществени доказателства.

На 15 април С.В. е привлечен в качеството на обвиняем с постановление на  Окръжна прокуратура  Стара Загора е задържан за  срок от 72 часа.

Установено е, че сумата от по 200 евро  за всеки един от полицейските служители, е била предложена, за да не бъде извършена проверка по установяване на самоличността на С.В. и за да не бъде изпълнена принудителната мярка „принудително довеждане”, взета спрямо него . Той е бил обявен за общодържавно издирване по водено срещу него досъдебно производство в Районно управление на МВР - Дупница. С.В. е многократно осъждан.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама