Милена Гартли представя в родния Добрич първия си роман „Ключарят“

10:59, 18 апр 16 / Култура 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първият роман на Милена Гартли „Ключарят” ще бъде представен на 19 април от 17 часа във фоайето на Регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич.

Книгата е фантастично пътешествие в света на големите. Нетрадиционен, фантастичен и забавен начин да покажете на детето си (или просто да се замислите) как е устроен съвременният свят. Модерен прочит на моралните ценности. Всичко това, вплетено в приятен сюжет на детско-юношески разказ за самочувствието и смисъла на общуването. Поднесено с много чувство за хумор и приятни аналогии.

Романът „Ключарят“ е предназначена за хора с прогресивно мислене и устойчиви идеали. Подходящ за деца и родители, както и за съвместно четене, посочват организаторите.

Милена Гартли е родена в Добрич. Завършила е като инженер-химик в Москва, след това, със завръщания в България, е живяла и работила в Лондон и Скопие. „Вкъщи“ вече би могло да бъде навсякъде по света, за съвсем кратко време. Пътувах много. Навсякъде работата ми ме срещаше с много и различни хора и участвах или ставах свидетел на събития и случки, които ме вълнуваха дълбоко. Поради естеството на работата си често се замислях по въпроси, свързани с тях. Може ли един човек да решава и да влияе на събития, засягащи много хора, и в същото време да разпределя почти безконтролно ресурси? Какво, ако този човек е некомпетентен или безсъвестен, но всички го харесват на емоционално ниво и е удобен за всички? Виждала съм как посредствеността блести, тогава тя наистина ли е недостатък? Какво да изберем, ако доброто и злото изглеждат еднакво добре на външен вид? Трябва ли винаги да назоваваме нещата с истинските им имена или политическата коректност/деликатността/ мисълта за личните последствия трябва да са меродавни? Опитвах се да осмисля всичко това и съм далеч от отговорите на тези въпроси. Все пак, убедена съм, че личния избор и отговорността – готовността една личност да поеме последствията, каквито и да са те, от своя избор – са в основата на всички взаимоотношения, независимо от мащаба им“, споделя авторката.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама