СДС инициира среща с министър Кунева в опит да запази студентски места в Русенския университет

12:09, 18 апр 16 / Политика 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Осъществили сме контакт с министър Кунева, надяваме се тази седмица да направим среща заедно с всички депутати от всички парламентарни групи, бившия ректор проф. Христо Белоев както и областния управител доц. Стефко Бурджиев с цел да съхраним максимален брой от бройките студенти в университета. Разбираме че битката за специалност "Национална сигурност" е загубена, но ще се опитаме да минимализираме орязването в политическите и икономически специалности". Това заяви на пресконференция русенският депутат от СДС Румен Христов. 

Христов коментира, че договорката с министерството е тази среща да се състои колкото се може по-скоро, тъй като до броени дни на Русенския университет ще бъде изпратен списъка с промени. Народният представител изрази надежда, че това може да се случи още утре, тъй като официалната позиция на Университет е била изпратена още през миналата седмица и депутатите са получили уверение, че министърът ще се срещне с тях веднага щом се запознае с подробностите и възможностите за промени.

Христов съобщи и за друга инициатива, в която ще се включат русенските депутати - това е среща с министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова. Темата е до болка познатия път Русе - Бяла, като сега ще се обсъди възможен ремонт, тъй като състоянието на пътя е много лошо, а изграждането на магистралата все още е в процес на договаряне. Ще се обърне внимание предимно на т.нар. Беленски баир, който е силно амортизиран, с дълбоки коловози, и през лятото не може да бъде ползван нормално. 

Румен Христов коментира и идеите за Закон за браншовите организации, чрез който земеделските производители ще могат да работят по-ефективно заедно. Депутатът даде пример с организацията на зърнопроизводителите, която е единна и постига завидни резултати, докато други сектори са силно фрагментирани, общите срещи между тях са на практика неефективни, и това не работи в тяхна полза. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама