Прокуратурата разследва случая с пребития заради произхода му младеж в Овчеполци

12:09, 18 апр 16 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Пазарджик извършва разследване срещу бияча на 17-годишен младеж от село Овчеполци, който бе пребит за това, че казал, че българи и роми са равни. Образувано е досъдебно производство за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди на непълнолетно лице - престъпление по член 131 алинея 1 точка 12 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 16 април 2016 г. в с. Овчеполци, обл. Пазарджик, е бил нанесен побой на М.Й., на 17 г., от същото село, като кадри от посегателството срещу него са били разпространение в интернет.

Работата по случая е започнала незабавно след установяване на инцидента. Наблюдаващ разследването е районният прокурор на Пазарджик Георги Кацаров.

По случая се извършват процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да установи вида и характера на телесните повреди и др.

Извършителят на деянието е установен, но към настоящия момент се укрива от органите на реда.

Под ръководството на Районна прокуратура - Пазарджик, се провеждат оперативни мероприятия за неговото издирване и задържането му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама