ДСБ обезпокоени за границата, каналджийството се контролирало и от МВР

12:17, 18 апр 16 / Политика 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От ДСБ са силно обезпокоени за охраната на границата и искат МВР да предприеме спешни мерки за борбата с каналджийството, тъй като една част от тези канали се контролирали от служители на вътрешното министерство. Това заяви на пресконференция депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Той бе категоричен, че към момента не вижда активни мерки от страна на МВР. В Южна България пък имало назначени на възлови места началници с прякори - единият бил с прякор Радо Схемата. 

"Самият прякор говори с какво се занимава този човек, а той опазва границата. Съветваме МВР да извърши проверка на тези публични сигнали", заяви Атансов. 

Колегата му Борис Станимиров допълни, че в резерва има хора, които са служили в гранични войски и вероятно част от тях също биха имали желание да се включат в охраната на границата. Така, ако МВР считало, че няма достатъчен брой хора, биха могли да се привлекат доброволци. Станимиров обеща да сподели тази идея и с военния министър Николай Ненчев. 

По темата за предстоящите президентски избори, Атанас Атанасов дебело подчерта, че позицията на ДСБ е за обща кандидатура за президетнска двойка от Реформаторския блок.

По време на петъчния парламентарен контрол Атанасов попита вътрешният министър Румяна Бъчварова за Ицо Дракона и Радо Схемата, които са шефовете в МВР, назначени без конкурс на възлови позиции. Бъчварова обаче не пожела да отговори. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама