Обезопасяват бул."Никола Вапцаров" в Пловдив, въвеждат леви завои

12:53, 18 апр 16 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Един от най-проблемите булеварди в Пловдив "Никола Вапцаров", който не попадна в транспортния проект, ще бъде обезопасен. "Община Пловдив предприема мерки, защото там е много опасно. За миналата година само на кръстовището с улица "Димитър Талев" са регистрирани 14 катастрофи. Левият завой в района е изключително опасен", съобщи заместник-кметът на Пловдив Златин Велев.

"Смятаме да регулираме така светофарните уредби, за да може да осигурим самостоятелен ляв завой. На кръстовището с улица "Михалаки Георгиев" също за миналата година има 12 катастрофи. Основна причина за инцидентите са излизане от пресечките и високата скорост навлизане в кръстовищата", допълни Велев.

Една от мерките, който се предприема е изграждане на легнали полицаи на пешеходните пътеки. Според него не е добро решение поставяне на светофари, защото в близост има още две светофарни уредби.

"От всички пресечки на улица "Михалаки Георгиев" можеше да се завива надясно. Ако катастрофите продължат те ще се затворят ", допълни Велев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама