Джордж Клуни критикува пилеенето на пари за политика в Америка

13:02, 18 апр 16 / Свят 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Американският актьор Джордж Клуни, който е отявлен привърженик на кандидата за президент на САЩ Хилари Клинтън, заяви, че се харчат твърде много пари за политика, пише „Фигаро“. Носителят на „Оскар“ коментира това след благотворителната вечеря, организарана от неговата фондация, с цел набиране на богати донори за кампанията на кандидатката за президентската номинация на Демократическата партия.

По време на събитието група демонстранти се събра на протест пред сградата където се провеждаше събитието. Активистите обвиниха бившия държавен секретар на Щатите в прекалена близост с Уолстрийт и големи разходи по президентската й кандидатура.

"Хората са прави да протестират. Става дума за неприлично количество пари. Кампанията на Сандърс е абсолютно права, когато говорят за това. Смехотворно е, че толкова много пари трябва да се инвестират в политиката", коментира Клуни.

Актьорът заяви още, че фондацията му работи срещу корумпирани политици по света и че разкритията от Досиетата "Панама" са помогнали много в дейността му.

"Това определено не е от най-забавните неща, които правя. Прекарвам около четвърт от времето си в това да набирам средства за фондацията си, която на практика преследва парите, които корумпирани политици по света крият. "Панамските документи" ни помогнаха много", обясни актьорът в интервю, излъчено по Си Ен Ен.

Клуни заяви още, че ако номинацията на демократите отиде при Бърни Сандърс, няма да се поколебае да подкрепи финансово и него в битката за президентския пост на Съединените щати през ноември. "Честността е централна тема в американската политика днес", каза той.

54-годишният актьор отново показа и негативната си нагласа към кампанията на кандидатите на републиканците Доналд Тръмп и Тед Круз и заяви, че те са в противоречие с ценностите и историята на американската демокрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама