Допълнително разследват съборената фабрика в Харманли

13:05, 18 апр 16 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Допълнителна проверка за разрушената тютюнева фабрика в Харманли да бъде извършена е възложил наблюдаващият прокурор Невена Владимирова, която да изясни статута на терена. Това съобщиха за Topnovini.bg от Апелативна прокуратура Пловдив.

Днес е Международният ден за опазване на паметниците на културата. Денят се чества от 1984 година по решение на ЮНЕСКО. Тютюневата фабрика в Харманли бе разрушена с подписана заповед от кмета на Харманли Мария Киркова. След публикации в медиите от държавното обвинение се самозериха, защото всички твърдят, че сградата е паметник на културата. Единствено този факт до момента се отрича от кмета. 

В момента разследването се води като преписка, едва след като приключи допълнителната проверка ще се решава дали случаят да бъде квалифициран като досъдебно производство. Срокът на проверката, която се извършва от полицията в Харманли, е 25 април. Това е датата, до която документите трябва да бъдат изпратени в Окръжна прокуратура.

Вече са проведени редица разпити. От Министерството на културата обясниха, че актът за нарушението ще бъде съставен от тях след последната дума на държавното обвинение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама