Община Пловдив с награда от туристическото изложение във Велико Търново

14:01, 18 апр 16 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Международната срещата на туроператорите, която се организира от Община Пловдив, спечели специална награда на туристическото изложение „Културен туризъм“. Това съобщи заместник-кметът по културата на Пловдив Амелия Гешева.

В рамките на туристическата борса във Велико Търново се състоя националният конкурс „READ & TRAVEL” („ЧЕТИ И ПЪТУВАЙ”), в който град Пловдив беше номиниран в три от общо петте категории на конкурса. „Международната среща по туризъм“ спечели за „Най-оригинално събитие в областта на културния туризъм“ и се нареди до Роженския събор. Нашата награда е допълнително присъдена от журито", каза Гешева.

"По време на борсата имаше дискусии върху законите за културното наследство и туризма. Общините дадоха предложения за промени. Едно от тях е , че трябва да има регионални звена, които да работят към общините и да обслужват 6-те района за планиране, за да се ускорят процедурите, които са свързани със съгласуване относно местните паметници на културата", заяви още Гешева.

Тя допълни, че официалното откриване на 8-мото издание на международната среща на туроператорите в Пловдив ще бъде утре. "Има записани над 120 участника от 70 компании от 20 държави. Срещата ще продължи до 24 април, като планираме и представяне на  културно-историческото наследство на Пловдив и обновения природонаучен музей", посочи заместник-кметът на града под тепетата.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама