Атрактивна надпревара по катерене в центъра на Русе

14:36, 18 апр 16 / Спорт 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С Катерачна надпревара „Русе 2016“, Спортно туристическо и природозащитно дружество "Академик" към Русенския университет "Ангел Кънчев" участва в кампанията „Русе – европейски град на спорта“.

В нея са включени три дисциплини – катерене по стена, колоездене и ходене по лента. Началото ще бъде поставено на 22 април, петък, от 9 часа на площад „Батенберг“. Надпреварата продължава и на следващия ден там. от 12 до 14 май тя се мести на площад "Свобода", в края на май ще е в Русенския университет, а от 9 до 11 юни в СОУ "Васил Левски".

Катеренето ще бъде по 4-метрова стена тип „Боулдър“ с обезопасителен дюшек за приземяване и наредени хватки по три маршрута с различна трудност – свръхлека, лека и нормална.

Участието е индивидуално и отборно, като най-малките състезатели са от детските градини, а горна възрастова граница няма. В десетдневната надпревара всеки участник може да се включи във всяка от дисциплините, като начинаещите ще бъдат подпомагани от инструктори. Предвидени са награди – купи, свидетелства и атрактивни предметни награди.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама