Етичната комисия към ВСС разпита шефа на градския съд в София

15:10, 18 апр 16 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Софийски градски съд (СГС) Калоян Топалов беше изслушан от Етичната комисия към Висшия съдебен съвет за инцидента със самоубилия се съдия Цветан Ценов. След близо два часа разпитване, на излзиане от сградата на съвета Топалов каза, че се чувства проверяван от кадровиците, предаде БТА.

Цветан Ценов от Софийския районен съд скочи от междуетажна площадка на 18 февруари. Той е бил съдия в "Търговско отделение" в СГС. Командирован е в градския съд на 23 декември 2015 г. от Софийски районен съд.

Кадровиците са поискали от шефа на градския съд информация за това как е бил командирова Ценов в СГС за делата по несъстоятелността на ЦСКА и за мюсюлманското вероизповедание. По думите му етичната комисия го е питала и за отношенията на самоубилия се съдия с колегите му в съда.

Топалов каза пред медиите, че не се е състояла среща с двамата родители на съдия Ценов, а само с бащата.

Очаква се ВСС да изиска от прокуратурата материалите от досъдебното производство за инцидента, за да се прегледат показанията на магистрати, в който да се намери информация за проблеми, които Ценов е имал. Според Ясен Тодоров е вероятно случаят да бъде продължен и приключен от друг състав на етичната комисия, заради разделянето на ВСС на две колегии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама