В Панорамата на образованието в Сливен участват 12 гимназии и училища

15:13, 18 апр 16 25 545 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
12 гимназии и училища участват в двудневната Панорама на образованието, която се провежда в Сливен.

Това са трите профилирани гимназии в Сливен, шестте професионални училища, Спортното училище,  Инженерно - педагогическият филиал в Сливен на Техническия университет в София и Филиалът в Сливен на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ от Варна.

Началникът на РИО д-р Бисерка Михалева откри форума в зала „Галерия“, на хотелски комплекс „Национал“.  Тя изтъкна, че представянето на учебните заведения по този начин дава още една възможност да се подпомогне ориентацията на завършващите ученици.

Официални гости бяха областният управител Татяна Петкова, заместник-кметът Пепа Чиликова, председателят на браншовата организация по текстил Георги Топчиев, представители на областната и на общинската администрации, на работодателите и други.

Пепа Чиликова поздрави участниците и гостите. По думите й Панорамата на образованието дава възможност на деца и родители, които имат знания и потребност, да получат повече информация за предлаганите възможности за обучение по профили и специалности от професии. 

Регионалният инспекторат по образованието и Центърът за кариерно ориентиране в Сливен организират двудневна Панорама на образованието. Целта е да даде шанс на учениците от 7 и 8 клас, както и на завършилите средни училища, по-лесно да си изберат учебно заведение в което да продължат своето образование.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама