Шефът на Районна прокуратура–Средец стана прокурор на годината

15:18, 18 апр 16 25 499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Административният ръководител на Районна прокуратура–Средец г-жа Валентина Маджарова получи ежегодната награда „Прокурор на годината“, която се определя от Асоциацията на прокурорите в България, съобщиха от Апелативна прокуратура-Бургас. Маджарова е била единодушния избор на прокурорите в Асоциацията. Тя има близо 14 години стаж в съдебната система. През 2015г. е избрана за Районен прокурор на Средец, като мандатът е втори за нея.

„Полученото признание е изключително голяма чест за мен. Наградата е за мен, но и за целия екип на Районна прокуратура - Средец. Мисля, че с работата си през годината показахме, че тя е заслужена. Радвам се и защото работата на малките прокуратури обикновено остава в сянката на тези в големите градове, но тази година нещата са различни“, каза Маджарова, която получи наградата по време на официална церемония е Цигов Чарк.

През 2015г. Маджарова, която е майка на три деца, работи в гр.Средец заедно със само още един прокурор.

Мотивите за нейния избор са постигнатите отлични резултати по отношение на срочността и качеството на прокурорските актове,  от друга - незначителният брой на върнатите дела (едно за цялата 2015г.) и липсата на влезли в сила оправдателни присъди.

Други мотиви довели до избора на Маджарова са - увеличен обем на работата в сравнение с предходни години и в сравнение с други районни прокуратури, липса на дела без продължен срок на разследване, произнасяния само в законоустановени срокове, максимално скъсяване на досъдебната фаза, особено по дела, свързани с бежанската криза, липса на оправдателни присъди, липса на отменени постановления за прекратяване и липса на дела по Закона за отговорността на държавата за вреди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама