Отцепват временно големи булеварди за първия маратон "Пловдив"

15:24, 18 апр 16 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първият по рода си класически маратон "Пловдив" ще се проведе на 24 април, неделя, съобщи заместник-кметът на Пловдив с ресор "Спорт и младежки дейности" Георги Титюков.

Надпреварата включва три отделни дистанции. Класическа - 42 195 км , полумаратон - 21 км и бягане за деца с дължина 3 километра.

"Трасетата са избрани и подготвени така, че да показват най-знаковите и красиви места на града. Стартът е от площад "Централен" в 9 часа сутринта. Засега са 700 участници, 250 са от чужбина. За детското състезание са записани 250 деца, но все още желаещите имат време", каза Георги Титюков.

Събитието ще ангажира над 350 доброволци от Пловдив включително ученици, учители по физкултура и любители спортисти. Общият награден фонд е 15 хиляди лева. Бюджетът на мероприятието е 108 хиляди лева, община Пловдив осигурява 15 лева. "Оказа се, че полиция да охранява 42 километра, да спира и пуска движение не е евтино", обясни Титюков.

Трасето ще включва и големите булеварди на Пловдив. Пътните участъци ще бъдат отцепени и веднага след преминаване на състезателите движението ще бъде възстановявано.  

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама