Близките на Александра винят за смъртта й и родителите на Красимир

15:33, 18 апр 16 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Майката и бащата на 19-годишния Красимир Димитров Тодоров, обвинен за грабежа и убийството на Александра от Провадия, са истинските инициатори на престъплението, смятат близките й. Докато Окръжният съд във Варна днес определяше постоянен арест и за обвинената в помагачество приятелка на младежа Ивалена, те пристигнаха на площад „Независимост“ с искане за доживотен затвор без замяна за убийците. За утре от 10 ч. пък са планирали протест пред общината в Провадия.

„Щом няма смъртно наказание, никога да не излязат! Или пък да ги дадат на нас – ние ще им дерем кожата, както те взеха душата на нашето дете!“, закани се лелята на малолетната жертва Ася Стаматова. Роднините са започнали подписка за най-тежко наказание за убийството и за изселване на родителите на Красимир от Провадия, в която имало вече над 500 подписа.  По думите им двамата в момента се укривали – според някои в строеж във Варна, според други – в с. Блъсково.

„Всички носят злата, затова и аз изпращах пари на баба й, а тя й купуваше от заложните къщи. Ако знаех какво ще стане, нямаше да я кича!“, каза почернената майка на Александра. „Убиецът е бил до мен и ме е заблуждавал през цялото време, че се е качила в някаква кола!“, коментира и бащата Любен поведението на Красимир в първите дни след изчезването на Александра. Той призна, че първоначално очаквали сватове заради ромската традиция момичетата да се „крадат“ за булки, а Красимир и близките му дори проявявали готовност да я търсят, ако им дадат кола и пари.

Роднини на убитото момиче заявиха, че Красимир и Ивалена са наркомани и не само живеели заедно, но и имали „делови отношения“ – тя заработвала като проститутка, а той й търсел клиенти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама