Задържаха грък за контрабанда на водка

16:12, 18 апр 16 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По искане на Окръжна прокуратура-Русе, съдът взе мярка за неотклонение "задържане под стража" на 42-годишен гръцки гражданин за контрабанда на водка, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Георгиос Т. е привлечен като обвиняем. Според прокуратурата, той извършил посоченото престъпление на 14 април на ГКПП "Дунав мост-Гюргево”, трасе “Вход”, като пренесъл през границата без знанието и разрешението на Митниците 5 492 бутилки водка различни марки без български бандерол на обща стойност 87 392, 60 лева, като за пренасяне е използвано МПС.

Превозното средство е пътнически автобус, собственост на търговско дружество, регистрирано в Руската федерация. Возилото било със специално изработени тайници, където е намерена водката.

По случая е започнало незабавно производство. Съдът е приел доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се предположи, че Георгиос Т. е извършил престъплоното деяние и че съществува реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Мъжът е бил осъждан от Районния съд в Елхово за каналджийство на 1 година лишаване от свобода, с изпитателен срок от три години и глоба 1 000 лева.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативния съд в старата столица. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама