Манол Генов: На полигоните за борба с градушките работят по 36 часа без почивка

16:22, 18 апр 16 / Политика 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Хората протестират и не искат да отидат на работа поради няколко причини, като само една е ниското заплащане. Принудени са да работят по 36 часа последователно, а част от тях са назначени не като ракетострелци, а като пазачи." Това коментира народният представител Манол Генов по повод днешните протести на служители от Агенцията за борба с градушките.

Близо 300 души обявиха гражданско неподчинение в командните центрове в селата Поповица, Голям чардак и в някои от центровете в Плевенско. Площадките са труднодостъпни, а ако на служителя му стане лошо или има произшествие на площадката, няма кой даже да алармира съответните служби за това, допълни Генов.

Според депутата на ракетна площадка трябва да бъдат по трима служители, това няма как да стане, при положение че се правят съкращения. През февруари са освободени от работа 80 души от личния състав на Агенцията, който наброява 750 човека.

"Очаквам синдикати и принципала на Агенцията, Министерството на земеделието, да изпълнят първоаприлските си обещания." Така Манол Генов припомни и казаното от министър Танева, която точно на 1 април отговори на негово питане от парламентарната трибуна, че се разработва концепция, която ще увеличи размера на защитените  площи. В България в момента се защитават само 17 000 декара, а според различни директиви, ако такава Агенция съществува, тя трябва да защитава около 70 % от обработваемите площи.

По думите на народния представител този, който ръководи Агенцията, трябва да вземе адекватни мерки, тъй като активният сезон стартира от другата седмица и служителите трябва да получат съответния комплект противоградови ракети, за да може да се осъществява ефективна борба с градушките.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама