Обществени поръчки за близо 95 млн. лева по водния цикъл обяви Община Добрич

16:30, 18 апр 16 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Добрич обяви четири обществени поръчки на обща стойност 94 742 012 лева по проекта за воден цикъл. Това е станало след сериозна работа за последните четири месеца и половина, в които е трябвало да се доработят техническите проекти и тежки разговори с Министерството на околната среда и водите, съобщи кметът Йордан Йорданов. Той подчерта, че от 2011 г. досега е трябвало да бъдат доработени, актуализирани, променени техническите проекти за водния цикъл, но това не се е случило. „През последните четири месеца и половина работихме много активно по актуализиране на количествено-стойностните сметки и анализа на разходите и приходите.  Към днешна дата тези актуализации са в перфектно състояние. Абсолютно всичко е актуализирано, с изключение на прединвестиционното проучване и самия проект“, обясни Йорданов. Допълни, че на 14 април е постигнато съгласие с МОСВ и са пуснати обществените поръчки за водния цикъл.

„Това е една малка стъпка за мен и една огромна стъпка за добричлии. Не мога да ви опиша ентусиазма и желанието, с което работихме досега с екипа. Това наистина е една малка победа и вървим напред, за да приключим тази сага с водния цикъл“, каза кметът. Той подчерта, че в заданието изрично е упоменато, че има доработка и  определени промени, които трябва да бъдат направени. Срокът за събиране на офертите е 52 дни. „Ако всичко мине, както трябва, до два месеца- два месеца и половина трябва да имаме избрани изпълнители, след това подписан договор за  безвъзмездна финансова помощ от министерството. И накрая да дадем старт на големия проект за водния цикъл“, каза кметът. Той благодари на всичките си заместници, на дирекциите и отдели, работили, за да се случат нещата по проекта за водния цикъл.

Зам.-кметът Росица Йорданова посочи, че договорът за безвъзмездна финансова помощ по водния цикъл ще бъде разписан с Община Добрич при специални условия. „Всяко едно действие от изпълнителя ще бъде ревизирано и ще бъде извършвано след съгласието на МОСВ. Двете страни решихме, че е в интерес на обществото да се сключи този договор, но под техния осезателен и постоянен контрол“, каза още тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама