4 г. затвор за шофьор без книжка от Добрич, убил и зарязал на пътя спътника си

16:47, 18 апр 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На четири години затвор бе осъден от Окръжния съд в Добрич 39-годишният И.Р.Д. Той е признат за виновен, че на 15 октомври миналата година е причинил катастрофа, при която е загинал спътникът му – 43-годишният А. И. Н. от Добрич. Катастрофата е станала на междуселищен път Крушари – Добрич.

От пресцентъра на съда посочват, че шофьорът е бил неправоспособен     , нарушил е правилата за движение, като след тежкия пътен инцидент е избягал от местопроизшествието.

Съдът е преценил, че осъденият трябва да излежи присъдата си в затвор или затворническо общежитие от „закрит“ тип при първоначален „строг” затворнически режим.

Припомняме, че на катастрофата е станала на 800 метра след Крушари. На ляв завой водач на лек автомобил „БМВ” със шуменска регистрация губи контрол над колата и се удря последователно в две крайпътни дървета. Непосредствено до автомобила е открит трупът на 43-годишния мъж от Добрич.

По данни на свидетели на произшествието, автомобила е бил управляван от 38-годишния И.Д., който избягал от мястото на катастрофата и оставил мъртвия си спътник. Той бе разкрит и задържан след проведено издирване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама