Захариева: За половин век юристите спечелихте доверието на обществото

17:18, 18 апр 16 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За половин век вие спечелихте безпрецедентно доверието на обществото и юридическата общност в страната. С тези думи министърът на правосъдието Екатерина Захариева поздрави Съюза на юристите в България (СЮБ) за техния 50-годишен юбилей, по време натържествено честване в сградата на СЮБ.

„Тази година е година на действието! Само заедно, обединени, всички власти, ще успеем да променим нещата и да ги превърнем в това, което искаме“, каза още Захариева.

На събитието по случай 25 години от първата българска Конституция и 50 години от създаването на СЮБ присъстваха председателят на парламента Цецка Цачева, председателят на Конституционния съд Борис Велчев, бивши и настоящи магистрати от висшите съдилища.

Съюзът на юристите в България е учреден през 1966 г. като доброволна, независима обществена и творческа организация, обединяваща лица с висше юридическо образование. Той е правоприемник на Кооперативно дружество "Дом на българските правници", основано през 1925 г. 

Съюзът на юристите в България е най-голямата юридическа неправителствена организация с над 2550 членове – юристи от всички правни професии, организирани в 40 дружества в цялата страна. 

Председател на СЮБ е Владислав Славов, дългогодишен магистрат, бивш прокурор и зам.-главен прокурор в периода 1991- 1996 г., както и председател на Върховния администратиен съд до 1998 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама