Шефът на руското следствие зове за контрол върху медии и НПО

17:56, 18 апр 16 / Свят 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Директорът на главната следствена служба в Русия Александър Бастрикин заяви, че трябва да има по-голям контрол върху медиите и неправителствените организации, предаде Франс прес. Бастрикин смята, че Русия трябва да вземе за вдъхновение китайския модел, за да се справи с разпространението на екстремизъм и с опитите на Запада за дестабилизиране.

Бастрикин призова да бъдат криминализирани опитите за фалшифициране на руската история, включително да се санкционират тези, които не признават резултата от референдума, с който през март 2014 г. Русия анексира украинския Кримски полуостров.

"Време е да сложим добра преграда пред информационната война", водена от Запада, заяви Бастрикин в интервю за сп. "Власт" и обвини Вашингтон и съюзниците му, че се опитват да разпространяват екстремизъм в Русия.

Бастрикин предложи да се направят подробни проверки на всички неправителствени организации, развиващи религиозна, етническа и културна дейност, както и младежки организации, заподозрени в екстремистки действия.

Той призова руските власти да вземат за пример Китай, който забрани през март чуждестранните компании да се рекламират онлайн, за да се възпира западното влияние в страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама