Домашен арест за сводник, задържан при полицейска операция

18:17, 18 апр 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският районен съд отхвърли искането на прокуратурата за налагане на постоянен арест на 46-годишния П. П., задържан при полицейска операция срешу трафика на хора на ул. „Синчец“. Срещу него е предявено обвинение, че е е набрал отделно лице с цел да бъде използвано за развратни действия – за предоставяне на сексуални услуги в офис помещение. Както Topnovini.bg вече съобщи, при акцията е задържана 21-годишна проститутка в момент на обслужване на клиент, както и още един мъж. Предвиденото в закона наказание за подобно престъпление е от 5 до 15 г. лишаване от свобода и глоба от 20 до 100 хиляди лева, като съдът може да постанови и конфискация на имущество.

Обвиняемият е осъждан за тежки умишлени престъпления, включително за участие в организирана група, извършвала такъв тип деяния. Въпреки че не подлага под съмнение авторството на престъплението, съдът е сметнал, че не съществува реална опасност той да се укрие или риск да въздейства върху свидетели. Според данните по делото П. П. има добро процесуално поведение, постоянен адрес и се грижи за малолетното си дете, посочиха от пресслужбата на ВРС.

Според съда по-леката мярка „домашен арест”на този етап се  явява достатъчна да обезпечи явяването на обвиняемия пред разследващите органи.  Обжалването на мярката е в 3-дневен срок. В случай на жалба или протест делото е насрочено за разглеждане пред Окръжния съд за 27 април от 13 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама