Бойко Борисов: Пеевски си отиде. Той напуска страната

18:52, 18 апр 16 / Политика 25 482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Пеевски си отиде. Той напуска страната. Вече няма да е дъвка. Какво ще говорят после не знам. Защото им слушам изказванията и се забавлявам.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов пред бТВ. Той не даде повече подробности.

Борисов намекна, че зад протестите в последните дни стоят контрабандистите, на които им била нанесена щета от „над 3 млрд. годишно“ с ударите срещу контрабандата. „Те (контрабандистите б.р.) няма да направят такъв протест. Завчера гледах рокерите протестират и ако ви направи впечатление моторите им са по 100 000 лв. Ботушите и дрехите им са по 2000 лв.“ каза Борисов.

Той не отговори конкретно на въпрос кого подозира в сценарий за дестабилизация на държавата и региона, но намекна, че интерес от това има Русия заради опитите на правителството да постигне енергийна независимост. Според него у нас кризите настъпват винаги заради интереси в енергетиката. „Утре в Бургас посрещаме корабът, който на никого не му се вярваше, че ще дойде. А той ще отиде да дупчи Хан Аспарух за добив на нефт и газ. Години наред това не е позволявано да се прави в България, докато Румъния си го направи. А на Силистар пък дойде една от другите големи компании – "Шел”. Помните ли какво каза руският президент Владимир Путин пред Реджеп Ердоган. Путин каза: „България ще загуби всичко”, а Лавров във всяко изказване говори за България”, подчерта Борисов. „Аз взех решения и на базата на тези решения България ще си промени профила. Между другото руснаците знаят това, те знаят, че аз защитавам националния ни интерес. От друга страна, ако искат да прокарат газ през нас, аз не възразявам. Руският газ е добре дошъл”, заяви Борисов. „Ние не работим срещу Русия, аз искам те да са ни партньори, но защитавам българския интерес“, каза министър-председателят. „Не е важно да излезеш да се изсилиш еди кой си е много лош. Важно е да вземеш решенията, да устоиш, да не е страх и да имаш воля за това - руснаците ценят това, защото знаят, че аз работя за българския интерес”, заяви премиерът. „Българският интерес е, ако се добива газ икономиката му да расте, а хората да ползват евтино природно гориво. Ние ще положим огромни усилия за два пъти повечето туристи, които ще пратят у нас тази година”, допълни той.

Попитан позволява ли се на Русия и Турция да се месят в нещата на България, като последния пример е разделянето на ДПС, за ДОСТ, премиерът заяви: „И българските турци, както всяка българска партия се карат и се цепят. Това е съдбата на БСП, СДС, НДСВ, да чукна на дърво за сега само ГЕРБ не е минал по този път”, поясни той.

Армията и полицията полагат огромни усилия не са ни нужни такива отряди, имаме нужда от сигналите им, каза премиерът за „гражданските отряди“, които задържат бежанци на границата с Турция. По думите му, тези хора всеки ден задържат по 50-60 души и ги връщат обратно и вкарват в бежанските центрове. Дори и нелегалните мигранти някъде да проникнат, след това са задържани във вътрешността на страната.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама