12 жилищни сгради кандидатстваха по новия проект за саниране в Добрич

19:20, 18 апр 16 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За участие в проекта на Община Добрич „Енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради“, който ще се финансира по оперативна програма „Региони в растеж“, са регистрирани 45 сдружения на собственици. От тях  готовност за участие в проекта, след проведени общи събрания на собствениците, са заявили 12, съобщи зам.-кметът Росица Йорданова.

Предстои те да бъдат разгледани и да се прецени колко от тези жилищни сгради ще бъдат включени в проекта. Според зам.-кмета    , най-вероятно, всички 12 ще бъдат финансирани, като се очаква общата площ в тях да е в рамките на 15 700 кв. м, каквито са разчетите по проекта.

Допустими за енергийно обновяване по новата програма са масивни многофамилни сгради, които са проектирани преди 26 април 1999 г., с до 35 самостоятелни обекта, включително с жилищно предназначение, строени по индустриален способ: едропанелно жилищно строителство; пакетно – повдигнати плочи; едропанелен кофраж и разновидностите им. За енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в града са предвидени над 3,7 млн. лв. Срокът за подаване на заявления бе 8 април.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама