3200 души потърсиха работа в трудовите борси за първата половина на април

23:50, 18 апр 16 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През първата половина на месец април 3200 безработни са посетили 17 трудови борси. Това сочат данните на Агенцията по заетостта. Търсещите работа са се запознали с 3 700 предложения за работа от над 310 работодатели.

Търсените кадри са в сферата на селското стопанство, строителството, машиностроенето, хранително-вкусовата и преработвателната промишленост и други.

За първите две седмици на април от туристическия бранш са обявили над 1 020 свободни работни места на 3 специализирани трудови борси в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството. Близо 800 лица, търсещи работа в бранша са посетили борсите в Созопол, Смолян и Бургас.  Хотелиери и ресторантьори набират администратори, готвачи, помощник-готвачи, бармани, сервитьори, спасители и още други.

Очаква се до края на април да се проведат общо 36 трудови борси. Към момента остават да бъдат организирани още 8 общи трудови борси, 5 младежки трудови борси, 2 трудови борси, специализирани в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството, 2 трудови борси, ориентирани към продължително безработни лица и лица над 50 г., 1 трудова борса, специализирана в сферата на промишлеността, и 1 – насочена към ромската общност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама