Приемат на сесия нова Наредба за управление на горските територии, собственост на Община Разград

07:37, 20 апр 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отмяна на досега действащата и приемане на нова Наредба № 22 за определяне на условията и реда за управление на горските територии, собственост на Община Разград  ще гласува на предстоящото си заседание местният парламент. Докладната записка е внесена от кмета на общината д-р Валентин Василев.

Мотивите за приемането на новата наредба са, че текстовете на сега действащия документ не са актуални или са непълни и не съответстват на изискванията на нормативната база.

Основни цели, които се поставят в разработения проект на новата наредба са изпълнение на нормативното изискване от Закона за горите за определяне реда за управление на горските територии – общинска собственост, както и привеждане на условията и реда за управление, стопанисване, възпроизводство, ползване, разпореждане и опазване на общинските горски територии в съответствие с нормативните изисквания.

Според новата наредба поземлени имоти в горските територии могат да се отдават под наем от кмета на общината след решение на Общинския съвет, без провеждане на търг. Те могат да се отдават на юридически лица с нестопанска цел, определени за осъществяване на общественополезна дейност - за осъществяване на техните нестопански дейности; когато територията се отдава под наем за срок, по-кратък от една година и за поставяне на преместваеми обекти, необходими за изпълнение на дейностите по сключени дългосрочни договори.

Предлаганата наредба е в съответствие с разпоредбите на Европейската харта за местно самоуправление. С приемането й се очаква подобряване цялостната  дейност по управление на горските територии – общинска собственост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама