В Пловдив започва делото за катастрофата, причинена от шофьора на Преслава

08:12, 20 апр 16 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шофьорът на фолкпевицата Преслава Иван Саравски  ще бъде съден за нарушаване на правилата за движение при управление на моторно превозно средство, при което е настъпила смърт и деецът е избягал от местопроизшествието. 

Тихомир Монев от Варна и Борислав Ташев са обвинени за спомагане на лице да избегне наказателно преследване. 39-годишният пловдивчанин Сергей Джамбазов е обвинен, че като полицай е използвал служебното си положение да набави за себе си облага. Срещу 40-годишния полицай Костадин Илиев са пет обвинения – за оказване помощ на шофьор, предизвикал катастрофа, да избегне наказателна отговорност, за използване на служебното положение за набавяне на облага, за приемане на дар, който не му се следва, както и за незаконно държане и придобиване на боеприпаси  и неправилното им съхранение.

Всички са замесени в катастрофата,  при която шофьорът на известната изпълнителка Иван Саравски при управление на лек  автомобил „Ауди А3“ в Пловдив, е нарушил правилата за движение и причинил смъртта на 84-годишния Петко Петков. Катастрофата е станала на пешеходна пътека, но Саравски не е оказал помощ на пострадалия, и е избягал от местопроизшествието.

Полицаите Илиев и Монев са посъветвали  да бъде намерено друго лице, което да заяви пред органите на МВР, че е управлявал автомобил, причинил катастрофата, вместо Саравски. Борислав Ташев е предаден на съд за това, че се е представил пред полицейски орган за водач на лекия автомобил, прегазил възрастния мъж. 

Това е първото заседание по делото, което е насрочено и за 21 и 22 април.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама