Откриха в Сливен мултимедийна инсталация с послания за разбирателство между хората

08:16, 20 апр 16 25 229 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мултимедийна инсталация, показваща приликите и различията между хората, беше открита снощи в сливенската зала „Май“. Проектът се нарича „Лични местоимения Ние, Вие, Те“ и отправя послание за разбирателство и сближаване.  На седем екрана, в затъмнено помещение, се показват снимки на хора с различни професии, социален статус и етническа принадлежност.

"Приветствам организаторите и се радвам, че Сливен е един от градовете, в които представят своя продукт. Подобни идеи помагат в процеса на опознаването на другите, за сближаването и обединението между хората, независимо от техните етнически, религиозни и културни различия“, каза при откриването зам.-кметът Стефан Кондузов.

Автор на проекта е Сава Цонев. Той благодари на община Сливен за партньорството и на фотографите, участващи със свои снимки в инсталацията.

„Различията между хората са много по-малко от приликите и за нас е важно да ги покажем. Идеята е, че трябва да се научим да приемаме другите около нас, независимо от техните различия. Показваме това чрез съвременните технологии, чрез кадри, които са моменти от живота на различни хора. Зрителят възприема емоционално това, което привлича вниманието му, докато на всички екрани излизат различни кадри“, каза Сава Цонев.

На откриването присъстваха Мила Цонева – координатор на проекта иДаниела Ненчева – директор на Художествена галерия „Димитър Добрович“. Ненчева подчерта, че Сливен за първи път е домакин на мултимедийна инсталация.

Инсталацията е представяна в София, Плевен и Кюстендил. Изложбата ще остане в Сливен до неделя, след което предстои обиколка в Монтана, Хасково, Благоевград и Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама