Учредителите на ДОСТ са имами и турски държавни служители, убеден е Каракачанов

08:25, 20 апр 16 / Политика 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сред учредителите на новата партия ДОСТ на Лютви Местан една голяма част са имами и турски държавни служители. Няма как да се отрече, че ДОСТ се ползва с покровителството на Турция, като оставам настрана, че самото учредяване започна с мюсюлманка молитва.

Това каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в ефира на бТВ. Според него ДОСТ не трябва да бъде регистрирана изобщо.

Относно изказването на Семир Ялчън от партията на Националистическото действие, че където се говори на турски език, то там е и родината му Турция, Каракачанов посочи, че Ялчън е свързан с терористичната организация „Сивите вълци“. По думите му политиката на Турция е възстановяване на влиянието си от бившата територия на Османската империя.

Лидерът на ВМРО коментира и темата със забраната на носенето на бурки у нас. Идеята е залегнала в законопроект, внесен в деловодството на парламента от Патриотичния фронт.

„Бурята не касае само България – това е война между две цивилизации, финансирана от определени фактори. Дали ще е „Ал Кайда“ или „Ислямска държава“ – това са фактори, които искат да променят света“, убеден е патриотът.

Според него България не трябва да позволява на чужди фактори да влияят върху български мюсюлмани и посочи, че 6 европейски държави са взели мерки, с които забраняват носенето на бурки. По думите му сред тях са Швейцария, Белгия и Франция. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама