Кампания набира книги за библиотеките по селата в област Добрич

09:24, 20 апр 16 / Култура 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общество на писателите Варна и Регионална Библиотека "Дора Габе" град Добрич – слагат началото на кампания за набиране на книги от съвременни български автори. Инициативата е с цел попълване читалищния фонд в малките населени места на Област Добрич.

Кампанията тече успоредно с конкурса, организиран от Общество на писателите на тема "По думите ще ги познаете", където целта е спечелилите автори да станат патрони и съорганизатори на дарението.

Голяма част от читалищните библиотеки в малките населени места не разполагат с нужния фонд за закупуване на заглавия. По този начин жителите се лишават от възможността да се докоснат до съвременната българска литература. От друга страна не малка част от тези произведения трудно достигат изобщо до своите читатели. Ето защо кампанията "Спечели, за да дариш" е с благотворителна цел и се стреми да улесни достъпа до настоящото родно изкуство.

Ако искате да се включите с дарение на български книги от съвременни автори (издадени след 1989 г.), можете да пишете на посочените адреси до 15 май 2016 г.

[email protected]

[email protected] / [email protected]

Регионална библиотека „Дора Габе" ул. „Независимост" № 7  п. к. 122 9300 Добрич тел: (+359 58) 602 544; 602 371; 602 574  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама