Започна делото срещу премахването на незаконните кабели в Шумен

11:00, 20 апр 16 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменският административен съд разгледа делото срещу заповедта на кмета на Шумен Любомир Христов за премахване на незаконните оптични кабели.

Жалбата срещу нея е подадена от Нетуъркс – България ЕООД. Кабелният оператор иска отмяната й, като юрисконсултът на фирмата Андрей Желязков заяви, че заповедта е незаконсъобразна. Той допълни, че е издадена в противоречие с административните правила и не е съобщена на заинтересованите лица.

Издадена е срещу неизвестен извършител, за да може Общината тихомълком да прокара заповедта и да не може да бъде обжалвана от заинтересованите лица, каза юрисконсултът.

Той поиска да се направи съдебно-техническа експертиза, която да индивидуализира коя част от визираната в заповедта мрежа е на Нетуъркс и тя да не бъде премахната.

Желязков обясни, че при закупуването на кабелната мрежа от предишния собственик „Икон” Нетуъркс-България ЕООД е получил и удостоверение за търпимост.

Мрежата не подлежи на премахване, тя е търпим строеж и е напълно законна, обясни юрисконсултът. Той допълни, че вече е имало такива дела в Русе и Разград, където се е доказало, че мрежата е законна и не подлежи на премахване.

Представителят на кабелния оператор посочи като пропуск и че не са били разлепени съобщения за констативните протоколи и самата заповед. По закон те трябва да бъдат сложени на обектите, на табло в Общината и на интернет страницата.

Той поиска и разпит на свидетели, за да се установи имало ли е такива съобщения.

Съдът прие исканията на жалбоподателя и разпореди да се направят разпити, както и да се извърши съдебно-техническа експертиза, която да установи каква част от мрежата в Шумен е собственост на Нетуъркс-ЕООД.

Следващото съдебно заседание по казуса с незаконните кабели ще бъде на 25 май от 9.30 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама