Ученици от Ценово отиват на национално състезание

11:18, 20 апр 16 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отборът на училище „Христо Ботев“ от Ценово се класира за участие в националния етап на състезанието „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. Традиционната надпревара се организира за ученици от шестите и седмите класове в цялата страна, съобщиха от местната админситрация в Ценово.

Четиримата ученици от Ценово се оказаха безапелационни фаворити по време на общинската надпревара. Те демонстрираха отлична теоретична подготовка и спечелиха максимален резултат от 60 точки при решаването на теста. Техни подгласници станаха състезателите от Караманово, Долна Студена и Новград.

„Всички отбори показаха добра подготовка и готовност за действия в трудни и критични ситуации. Винаги трябва да сте готови за реакция, за да се действа организирано и без паника“, поздрави участниците образователният експерт Иванка Бъчварова.

В надпреварата се включиха отбори от четирите училища в общината. За 30 минути момчетата и момичетата трябваше да дадат отговор и да обосноват действията си в тест, подготвен от специалисти в служба „Пожарна безопасност и защита на населението. Въпросите бяха насочени за оказване на първа помощ и действия в извънредни ситуации, реакция при бедствия и гасене на пожари. Предвижда се националният етап на състезанието да се проведе през юни в Монтана.

В края на април трябва да приключат и първоначалните етапи от международния конкурс за рисунка под мотото „С очите си видях бедата“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама